Pirms dažām dienām medijos parādījās ziņa, ka Basildonā Anglijas dienvidaustrumos ar 13 nedēļām cietumā sodīts 49 gadus vecs vīrietis Daniels Makefrijs, kurš kādai latvietei teicis, ka "jāatgriežas dzimtenē", konkrētāk - "Polijā vai Lietuvā". Strīds sācies pēc tam, kad latviete sūdzējusies Makferijam par pārāk ilgu un skaļu ballīti. Tāpat norādīts, ka, strīdam turpinoties, apsūdzētais draudējis nogalināt sievietes vīru. Kā notikumu komentē ārzemēs dzīvojoši latvieši un kāda ir viņu pieredze?

Uzreiz nāk prātā kāds gadījums. Strādāju slimnīcas kafetērijā. Atnāk apmeklētājs, sāk mani dricelēt ar piezīmēm – ne tā desiņu uz maizes uzlikusi esot, neesot pareiza rokas kustība. Pats izskatās kā "vaņka no psrs" un vēl šefo. Nebrīnītos, ja viņam būtu baltas zeķes trenūzenēs ievilktas – tas te tāds lētā gala stiliņš.

Saskaitos, bet teikt jau neko nevar. Un tad viņš sāka – redz, kāda es nepateicīga ārzemniece, pēc visa, ko Anglija manā labā darījusi, es, saproties, uz viņu ne tā paskatījos un ne tā apkalpoju... Stāv aiz viņa angļu rinda, arī slimnīcas dakterīši un cits personāls – visi saprot, ka kaut kas ne tā, visiem akmens sejas, visi klusē. Tipisks angļu gājiens.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp