Krievija zaudēs pašas uzsāktajā karā Ukrainā, Vladimira Putina režīms kritīs un Krievijas sabiedrība, ekonomiskas vajadzības mudināta, sāks skatīties Eiropas virzienā - tādu rožainu nākotnes ainu intervijā tiešsaistes žurnālam "Klik" iezīmē opozīcijas aktīvists un šaha lielmeistars Garijs Kasparovs. "Ukrainas karogs Sevastopolē ir brīdis, kad sāksies Krievijas atbrīvošana no Putina fašisma," viņš norāda.

- Kādu jūs iztēlojaties “brīvo Krieviju”? Noteikti bez Putina. Bet, ņemot vērā, kas ar Krievijas politisko sistēmu noticis pēdējo divu gadu desmitu laikā, vai domājat, ka ir iespēja izveidoties demokrātiskai politikai?

- Iespēja pastāv vienmēr. Nav nekādu garantiju, ka Krievija pēc Putina kļūs par demokrātiju. Taču tikmēr, kamēr Putins būs pie varas, Krievija ir nolemta turpināt tās agresīvo fašistisko politiku. Tāpēc priekšnosacījums jebkādām pārmaiņām Krievijā ir Ukrainas uzvara. Mēs sakām, ka Ukrainas karogs Sevastopolē ir brīdis, kad sāksies Krievijas atbrīvošana no Putina fašisma.

Uzskatu, ka Putina režīma sabrukums ir neizbēgams, jo katrai diktatūrai nepieciešama mitoloģija un Krima ir Putina mitoloģijas balsts; kad tā atgriezīsies Ukrainā, Putinam nebūs nekāda leģitīma iemesla palikt pie varas. Tas novedīs pie dramatiskām izmaiņām daudzu krievu prātos, kad viņi sapratīs, ka karš ir zaudēts un impērijas laiki pagājuši. Taču, kas notiks tālāk, – tas ir liels jautājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X