Vai zinājāt, ka Rīgas radio un televīzijas tornis ir augstāks par Eifeļa torni? Par veseliem 68 metriem. Tas ir augstākais tornis Eiropas Savienībā. Bet tā vietā, lai piesaistītu tūristu pūļus ar episku pilsētas panorāmas skatu un stilīgiem restorāniem, uz to dažkārt aizbrauc skolēni kādā garlaicīgā ekskursijā.

Reizēm rodas sajūta, ka mēs nemākam izmantot savus resursus un iespējas pat tad, ja tās atrodas burtiski mūsu visu acu priekšā. Jā, šis ir stāsts par neizmantotajām vai vismaz nepilnvērtīgi izmantotām iespējām, un tādas ir visapkārt.

Piemēram, vai esat ievērojuši, ka vēl nav bijis tāds gads, kurā lauksaimniekiem par kaut ko nepienāktos kompensācijas? Pārāk sausa vasara? Kompensācija. Pārāk slapja vasara vai rudens? Kompensācija. Govis nedod pienu? Kompensācija. Govis dod pārāk daudz piena un uzpircēji nosit lejā cenas? Kompensācija. Ticiet man, šādi es varētu turpināt visu dienu.

Jo viena lieta ir paņemt kredītā 300-500 tūkstošu John Deere traktoru, bet cita lieta ir tirgus izpēte, lai noskaidrotu vai šis hobijs vispār varētu atmaksāties. Kad tas neatmaksājas – kompensācija! Visi pašmāju lauksaimnieki un zemnieki jau atrotījuši kreklu piedurknes, lai rakstītu man facebook naidpilnas privātās ziņas, bet neraizējieties, draugi, mirkli vēlāk nākšu klajā ar bezmaksas un brangu peļņu nesošu biznesa ideju tieši jums.

Lauksaimnieku un zemnieku vidū valda tāds absurds un maldīgs uzskats, ka viņi ar savu darbu principā pabaro visu Latviju un bez viņiem mēs pārējie būtu nomiruši badā. Domāju, ka pienācis laiks mest pie malas sentimentu un pašiem sev atzīt – mūs jau sen baro ievērojami lētākie Polijas dārzeņi un produkti.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X