Janvāra nogalē Jelgavā pie tirdzniecības centra "Vivo centrs" ieejas durvīm gaišā dienas laikā izcēlās pamatīgs kautiņš, kas tika nofilmēts un strauji izplatījās interneta vidē. Video iemūžināts ne vien vardarbīgais gadījums, bet arī apkārtējo reakcija. Veikalā iekšā un ārā gāja vairāki stiprā dzimuma pārstāvji, taču uz vardarbību nereaģēja un devās prom.

Diemžēl situācijas, kurās kļūst redzama apkārtējo vienaldzība, notiek ik pa laikam. Februārī medijus pāršalca ziņa, ka divi pusaugu zēni cietuši jauniešu bandas uzbrukumā pašā Rīgas sirdī, netālu no lielveikala "Galerija centrs". Sākumā huligāni abus gribēja paaicināt nostāk "parunāties", bet tad turpināja savas darbības turpat uz vietas. Situācija beidzās ar to, ka cietušajiem tika novilktas zīmola jakas, vienam nolaupīts pulkstenis, kā arī iesists ar dūri pa galvu. Cietušā zēna māte vēlāk izteica nožēlu par aculiecinieku vienaldzību – netālu esošie apsargi un garāmgājēji par notiekošo policijai neesot ziņojuši.

Kā būtu pareizi rīkoties, nonākot aculiecinieka lomā? Uzņemties aktīvu rīcību un steigties strīdu izšķirt paša spēkiem? Vai, bažās par savu drošību, labākais būtu izlikties neredzam? 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X