Pēdējo divu nedēļu laikā kriptovalūta “Bitcoin” pieredzējusi būtisku vērtības kāpumu – par vairāk nekā 17%, nostiprinoties robežās no 28 500 – 29 000 dolāru par vienu bitkoinu. Arī citas kriptovalūtas pēdējo nedēļu laikā pieredzējušas nozīmīgu kāpumu.

Aģentūra “Bloomberg” vēsta, ka “Bitcoin” pārsteidzoši ātri izdevies pārvarēt “kriptoziemu”, kļūstot par vienu no šī gada pirmā ceturkšņa spēcīgākajiem aktīviem. Faktiski “Bitcoin” pieredz labāko ceturksni kopš 2021. gada sākuma, jo kopš gada sākuma kriptovalūtas vērtības pieaugums sasniedzis pat 70%.

Līdzīgas tendences ir vērojamas arī citām kriptovalūtām. Piemēram, “Ethereum” kopš gada sākuma savu vērtību palielinājusi par 50%, un pašlaik tās cena ir 1800 dolāru.

Tirgus vērotāji jau meklē iemeslus, kas var kļūt par iemeslu jaunam “Bitcoin” cenu kāpumam. Eksperti norāda, ka tirgū esošās norises ir atkarīgas no norisēm ekonomikā. Pašlaik “Bitcoin” ir izdevies saglabāt noturību, jo faktiski kriptovalūta ir kā alternatīva Centrālo banku īstenotajai monetārajai politikai.

ASV martā bankrotu pieredzēja “Silicon Valley Bank” un banka “Signature”, kas pastiprinājis kriptovalūtu lomu kā drošāku aktīvu laikā, kad tradicionālā banku sistēma pieredz problēmas. Pašlaik tā saucamā fiat (jeb bezseguma) finanšu sistēma pieredz būtiskus izaicinājumus, jo centrālās bankas cenšas slāpēt augsto inflāciju, kas radījusi grūtības daudzām bankām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X