Dalījums vīriešu un sieviešu sportā pastāv jau ļoti sen, bet laiku pa laikam kāda no dāmām tomēr mēģina savus spēkus profesionālā sporta konkurencē ar kungiem. Turpmākajās rindās aprakstītas dažās no šīm apņēmīgajām un spēcīgajām sportistēm, kuras lauza stereotipus.

Starp citu, arī Latvijas sportā dažādu dzimumu sāncensība sportā nav nekas neierasts. Sacensībās gan tas netiek praktizēts, bet treniņos ne viena vien pašmāju sportiste cīnījusies ar pretējā dzimuma pārstāvjiem, lai turpinātu progresēt. Tā darīja gan brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva, gan Latvijas sieviešu hokeja izlase, kas aizvadīja pārbaudes mačus pret pusaugu vecuma puišu komandām. Tomēr šajā apkopojumā par dāmām no ārzemēm.

Mireija Rodrigesa, handbols

Rodrigesa 2021. gadā kļuva par pirmo sievieti, kas spēlējusi kādā no Spānijas vīru handbola līgām. Viņa pārstāvēja kādas reģionālās līgas komandu "Balonmano Albacete". Debijas mačā viņa devās laukumā spēles 21. minūtē un izcēlās ar vārtu guvumu. Viņas pārstāvētais klubs šajā cīņā uzvarēja ar rezultātu 31:26. Viņa cer, ka tas iedvesmos arī citas handbolistes sacensties ar pretējo dzimumu.

Menona Reoma, hokejs

Vārtsardze Reoma 1992. gadā parakstīja pārbaudes laika līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Tampabejas "Lightning". Vēlāk viņa kļuva par pirmo sievieti, kas...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp