Pārtikas cenas ir pieaugušas, bet sortiments veikalos samazinājies, no plauktiem pazušas kvalitatīvas preces, ko aizstājušas lētākas. Daļa mazo veikalu ir aizvērušies, bet citi “velk dzīvību”. Savukārt ieviestais depozīta sistēmas modelis izrādījies dārgs un apgrūtinošs, kā tirgotājiem, tā pircējiem. Aizvadītie mēneši mazajiem uzņēmējiem bijuši maz iepriecinoši.

Cilvēku pirktspējas samazināšanās atspoguļojas veikalu sortimentā. Pieaugot maksājumiem par apkuri, cilvēki ar zemiem ienākumiem - trešā daļa sabiedrības - vairs nevar atļauties pirkt kvalitatīvu pārtiku un iegādājas to preci, kurai ir atlaide. Līdz ar to faktiski visu veikalu sortiments ir samazinājies, stāsta Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs. Lai gan veikalu apgrozījums ir pieaudzis, pārdošanas apjoms samazinājies par 10%.

Runājot par dzērienu iepakojuma depozīta sistēmu, pēc Danusēviča domām, tā ir izgāzusies. “Depozīta ieviešana nav bijusi pārdomāta - šis ir pirmais, neveiksmīgais modelis, no kura mācīties, lai nākotnē, ieviešot depozītu pārējiem iepakojumiem, sistēma darbotos efektīvi.” Pašreizējais modelis ir dārgs, necaurspīdīgs un rada neērtības kā tirgotājiem, tā pircējiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X