Vai "zelta bruņinieks" Bļugers šosezon var kļūt par NHL čempionu?

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers iemetienā
Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers iemetienā Foto: AP/Scanpix

Pavisam nesen mārketinga nolūkos uz Latviju bija atceļojis Stenlija kauss - Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionu trofeja. Joprojām vienīgais latvietis, kuram izdevies kļūt par NHL čempionu, ir leģendārais Sandis Ozoliņš. Paskatoties šīs sezonas turnīra tabulā, Latvijas hokeja fani var saistīt lielas cerības ar Teodora Bļugera pārstāvēto Vegasas "Golden Knights" komandu. Cik reāls ir scenārijs, ka Stenlija kauss uz Latviju šogad tiek atvests vēlreiz?

Daudzi hokejisti ir sapņojuši par to, ko 1996. gadā piedzīvoja Ozoliņš - virs galvas cēla Stenlija kausu. Vēl daži Latvijas hokejisti ir bijuši ļoti tuvu tam. 2002. gadā Artūrs Irbe spēlēja visās piecās NHL finālsērijas spēlēs, taču viņam nācās samierināties ar zaudējuma rūgtumu. Līdzīgu likteni 2010. un 2013. gadā piedzīvoja attiecīgi Oskars Bārtulis un Kaspars Daugaviņš. Pirmais no viņiem izgāja laukumā piecās no sešām finālsērijas spēlēm, bet otrais spēlēja četros no sešiem finālmačiem. Daugaviņam pat bija lieliska izdevība finālsērijas pirmajā spēlē izraut uzvaru trešajā pagarinājumā, taču metiens ar nūjas satvēriena neērto pusi nebija sekmīgs.

Bļugera pārstāvētā "Golden Knights" komanda regulārā čempionāta finiša taisnē ir Rietumu konferences līdervienība, kas pašsaprotami liek domāt, ka Vegasas klubs šosezon ir pieskaitāms pie Stenlija kausa pretendentiem. Bukmeikeru prognozēs pārliecinoša favorīte ir Bostonas "Bruins" komanda, kas šosezon laukumā dominē, ir jau garantējusi pirmo vietu regulārajā čempionātā jeb izcīnījusi Prezidenta trofeju, kā arī pietuvojusies jaunam NHL rekordam uzvaru skaita ziņā. Tāpat bukmeikeri augstu vērtē iepriekšējās sezonas uzvarētājas Kolorādo "Avalanche" izredzes triumfēt NHL čempionātā otro gadu pēc kārtas. Ekspertu prognozes ir atšķirīgas, tomēr vairums "Golden Knights" nepieskaita pat pie Top 5 favorītēm. Kāpēc tā?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu