Kremlī nolemts! Diktatoram Putinam "vēlēšanās" jāsaņem rekordliels balsu skaits (2)

Uģis Jansons
, TVNET Ārvalstīs redaktors
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix, TVNET kolāža

Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam nākamgad iecerētajās prezidenta “vēlēšanās” esot jāsaņem rekordliels balsu skaits - šādu uzdevumu reģionu amatpersonām sagatavojis Prezidenta administrācijas politiskais bloks, kuru koordinē administrācijas vadītāja vietnieks un Putina uzticamais augstākā līmeņa ierēdnis Sergejs Kirijenko.

Par konkrēta vēlēšanu rezultāta nodrošināšanas uzdevuma izvirzīšanu ziņo Krievijas mediji “Kommersant” un RBK, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem. Par uzdevumiem attiecībā uz konkrētiem vēlēšanu rezultātiem spriests marta beigās notikušajā Prezidenta administrācijas rīkotajā slēgtā seminārā, kurā piedalījās par iekšpolitiku atbildīgie reģionu vicegubernatori.

Putins gan pagaidām oficiāli nav paziņojis par savu nodomu kandidēt uz kārtējo termiņu, tomēr reti kurš šaubās, ka viņš to darīs.

Nākamās Krievijas prezidenta vēlēšanas Krievijā iecerētas 2024.gada 17.martā.

2020.gada vasarā Krievijā notika “referendums” par konstitūcijas grozījumiem, kurā tika apstiprināta Putina līdzšinējo termiņu “nonullēšana”. Tas nozīmē, ka Putins var kandidēt uz vēl diviem termiņiem prezidenta postenī un palikt Kremlī vismaz līdz 2036.gadam.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu