Pirms vairāk nekā gada Krievijas varasiestādes aicināja savus pilsoņus izmantot vietējā ražojuma AYYA viedtālruņus, kam bija jākļūst par “Krievijas iPhone slepkavu”. Gads ir pagājis, un ir kļuvis skaidrs, ka vietējā ražojuma tālruņi Krievijas iedzīvotājiem gluži neiet pie sirds – pašlaik pārdoti vien 18% no vairāk nekā 5000 saražotajiem tālruņiem.

Kā vēsta “Business Insider”, AYYA T1 tālruņus ražo Krievijas valstij piederošā konglomerāta “Rostec” apakšuzņēmums “Smartecosystems”. Taču taisnības labad jāsaka, ka telefons pilnībā nav ražots Krievijā – tur izstrādāts vien dizains un funkcionalitāte, bet komplektācija veikta Ķīnā. Pašlaik Krievijā AYYA T1 telefoni tiek pārdoti ar 50% atlaidi, un to cena ir vidēji 13 420 rubļu (155 eiro).

Vēl pirms gada Krievijas amatpersonas lepojās, ka tieši AYYA T1 “kļūs par tālruni”, kas izkonkurēs no tirgus “naidīgo ASV” ražoto “Apple”, kas Krievijā vienmēr ir bijis lielā cieņā. 23. martā publiskotie pārdošanas dati liecina, ka līdz “Apple iPhone” izskaušanai vēl ļoti tāls ceļš ejams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X