"Uzņēmēji no savas puses ir gatavi uzņemt ārvalstu viesus šajā tūrisma sezonā, par ko arī liecina vairāku viesnīcu atvēršanās; tās bija slēgtas, iesākoties COVID-19 pandēmijai," tiešsaistes žurnālam KLIK stāsta Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Andris Kalniņš. Covid-19 pandēmijas laikā tieši viesnīcu un ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji cieta vissmagāk. Vai šogad varam gaidīt tūrisma plūsmas atgriešanos pirmspandēmijas līmenī?

Pēc pandēmijas ierobežojumiem, kuru valgos pavadījām gandrīz trīs gadus, tuvojas tūrisma sezona "bez robežām". Lai gan aiz loga laiks nedaudz atgādina agru ziemu, ziedošie pumpuri un sniegpulkstenītes liecina, ka pavasaris ir tepat aiz stūra, un tas nozīmē, ka drīz būs klāt arī vasara. Līdz ar to -  arī tūristu pūļi Latvijā. Vārds "pūļi" gan ir stipri cerīgs, jo šobrīd nav skaidrības, kāda varētu izvērsties šī tūrisma sezona un vai ar to būs pietiekami, lai paglābtu nozari, kas burtiski divus gadus slīka.

"Uzņēmēji no savas puses ir gatavi uzņemt ārvalstu viesus šajā tūrisma sezonā, par ko arī liecina vairāku viesnīcu atvēršanās; tās bija slēgtas, iesākoties COVID-19 pandēmijai," stāsta Kalniņš. Viņš apliecina, ka gan viesnīcu, gan ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji ir gatavi tūrisma sezonas sākumam, tomēr vienlaikus pauž bažas par ienākošo tūristu skaitu. Turklāt šogad papildus tūristu skaitam nozarei galvassāpes sagādā arī tādi faktori kā darbaspēka trūkums un pat inflācijas un energoresursu cenu pieauguma sekas. Lai gan tas pavisam neaptumšo sezonas prognozes, tas dara bažīgus daudzus, tostarp uzņēmējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X