10. aprīlī Kristaps Vanadziņš izdos singlu no rudenī gaidāmā solo albuma "Portreti", kas ir īpašs ar to, ka būs tīrs ieraksts no koncerta, ar visu emociju spektru un strāvojošu enerģiju. Ar Kristapu sarunājāmies par kontrolēto haosu, ko piedāvā džeza pasaule un gaidāmajiem jaunumiem.

Kristaps Vanadziņš ir viens no spožākajiem Latvijas mūsdienu džeza pianistiem, kurš mūzikas telpā atgriezis arī džeza trio sastāvus. Vanadziņa džeza ansambļu repertuārā saplūst vairāki žanri, spēlētajās kompozīcijās saklausāmi neparasti harmoniski risinājumi un radošas novitātes.

Kristapa Vanadziņa Trio 2021. gada vinila ieraksts "The Love Garden has Overgrown" ieguvis "Zelta Mikrofonu 2022" un nominēts arī gada labākajam albumam Latvijā.

Ar kādām sajūtām iesācies pavasaris?

Pavasaris ir brīvības un auglības mēnesis. Čīliešu domātājs Pablo Neruda ir teicis, ka var nogriezt visas puķes dārzā, bet tas neatturēs pavasari iestājamies. Es to saprotu ar jaunas un svaigas enerģijas iestāšanos un cikliskām izmaiņām uztverē, sajūtās un emocijās. Pat visnomāktākais cilvēks pavasarī sajūt optimismu un gaismu. “Un viss, ko apspīd gaisma, ir gaisma,” rakstīts vēstulēs efeziešiem. Gaisma un pavasaris ir cilvēkam ārkārtīgi liels dzinulis un spēks doties uz priekšu.

Tu esi galvenais Kristapa Vanadziņa trio dalībnieks. Pastāsti par trio plāniem!

Trio plānā joprojām aktuāla ir mūsu albuma “Mīlestības dārzs ir aizaudzis” koncertu sērija, ko esam parādījuši gandrīz visos reģionos, bet šo mūziku var spēlēt vēl un vēl, publika to ir iemīļojusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp