Cieši rokā satvērusi pīto groziņu, kurā lina audeklā bija ievīstīts cienasts, viņa steidzās uz alu. "Vai palīgiem, kuri novels akmeni no alas ieejas, pietiks ar manis vārītajām olām?" ātrā solī ejot, domāja rudmatainā sieviete. Liels bija pārsteigums, kad viņa atskārta, ka akmens no ieejas alā jau ir novelts malā. Viņa devās alā, kur atrada uz zemes nomestu līķautu. "Viņš ir augšāmcēlies!" iesaucās Jēzus uzticamā sekotāja. Liels bija viņas pārsteigums, ka oliņas grozā bija no baltām iekrāsojušās sarkanas kā asins. Šīs sievietes vārds bija Marija Magdalēna - vismistiskākā persona Bībeles stāstā. Viņas stāsts līdz galam nav skaidrs, tāpat arī viņas attiecības ar Jēzu un kāpēc viņai bija tas gods pirmajai uzzināt šo kristiešiem brīnišķīgo ziņu un sastapt Jēzu augšāmcēlušos. Skaidrs ir viens, Lieldienu olu krāsošanas stāsts nāk no leģendas par šo sievieti, tāpēc šobrīd ir īpaši interesanti uzzināt ko vairāk par viņu!

Gadsimtu gaitā ikviens, no agrīnajiem baznīcu vadītājiem un reliģijas pētniekiem līdz romānu autoriem un filmu veidotājiem, ir pārskatījis un savā veidā pilnveidojis šo stāstu par Mariju Magdalēnu. No vienas puses, tas mazināja šī Bībeles tēla nozīmi, apgalvojot, ka viņa ir pagrimusi sieviete, netikle, prostitūta, kura, sastopot Jēzu, nožēloja grēkus un, pateicoties Jēzus mācībām, mainījās, bet no otras puses - gluži pretēji, viņu nosauc par vienu no uzticamākajām Kristus sekotājām un pavadoni līdz Jēzus augšāmcelšanās mirklim.

Interesanti, ka te pavīd arī versija, ka Jēzus patiesībā bija ar viņu salaulājies un dzīvojis kā vīrs ar sievu. Kā tad īstenībā bija?

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X