Šā gada Latvijas pārstāvji Eirovīzijas dziesmu konkursā grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" nacionālajā atlasē pārliecinoši ierindojās pirmajā vietā gan skatītāju, gan žūrijas vērtējumā. Taču ko par kompozīciju domā ārvalstīs un vai Eiropa mūs sapratīs?

Dziesma "Aijā" ir šūpuļdziesma trakojošai pasaulei. Tajā sastopas nemiers un trauksme, kas valda mums apkārt, un šūpuļdziesma, kas ir harmoniska un nomierinoša. “Aijā” ir ne tikai šūpuļdziesma raudošam bērnam, bet arī sev pašiem un pasaulei. Taču vai šo vēstījumu "nolasīs" Eiropā?

TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnāls “Klik” apkopojis ārvalstu mediju prognozes un "Eirovīzijas" superfanu publiskotās reakcijas.

Vieni no atpazīstamākajiem Eirovīzijas faniem ir bloga "Wiwiblog" veidotāji Viljamss un Debans, kuriem vietnē "YouTube" ir 185 tūkstoši sekotāju. Abi vienbalsīgi atzīst, ka viņiem ļoti patīk Latvijas dziesma.

“Latvija, laipni lūgti atpakaļ spēlē! "Aijā" necenšas būt Eirovīzijas hits – tā ir eksperimentāla, bohēmiska dziesma, solists ir lielisks!” saka Viljamss.

Savukārt viņiem atšķiras viedoklis par to, kādam vajadzētu būt...

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp