Reiz kādam tas Anitai, kura šobrīd ir trīs nedēļas veca, būs jāpaskaidro: tu piedzimi Amerikā pēc savas spāņu vecmāmiņas iniciatīvas, trīs gadus pēc sava tēva nāves, ar iesaldētas tēva spermas un kubiešu surogātmātes palīdzību. Tava vecmāmiņa tevi adoptēja.

Daži apšaubījuši Obregonas apgalvojumu, ka viņa izpildījusi sava mirušā dēla vēlmi. "Man šķiet apšaubāmi, ka mirušā vēlme būtu bijusi, lai viņa sperma tiktu izmantota olšūnas apaugļošanai svešas sievietes ķermenī citā valstī," intervijā radiostacijai "Cadena Ser" sacījis filozofijas profesors Gonsalo Velasko.

Kāds cits šajā radiostacijā izteicies vēl skarbāk: "Viņa nopirka sev mazmeitu, izmantojot mirušā dēla spermu."

Portāls "20minutos" citē spāņu aristokrāti, Spānijā ārkārtīgi populāra TV raidījuma vadītāju Tamāru Falko: "Tas, ko Ana (ar dēlu) ir piedzīvojusi, ir šausmīgi. Es neesmu māte un nevaru iedomāties, kādas sāpes viņa ir pārcietusi un cik šausmīgi vientuļai viņai nācies justies. Es varu viņu saprast, un es viņu netiesāju."

Marķīze de Grinjona, piedaloties raidījumā, uzsvērusi, ka savas reliģiskās pārliecības dēļ Obregonas rīcību vērtē pretrunīgi. "No morālā viedokļa man ir dilemma. Parasti, lai veiktu šāda veida ārstēšanu, ir jāapaugļo vairākas olšūnas. Baznīca domā, ka dvēsele olšūnā ir no ieņemšanas brīža," viņa teica. "Daudzas no šīm apaugļotajām olšūnām tiek izmestas, sasaldētas vai nodotas eksperimentiem. Un šeit man rodas morālā dilemma," viņa piebilda.

Tomēr marķīze arī izteicās, ka Anas Obregonas vecums gan viņai neliekas problēma (daži ir izteikušies, ka 68 gadu vecumā sākt aprūpēt zīdainīti ir par vēlu) un ka viņa ir pārliecināta, ka meitenīte Obregonas aprūpē būs ļoti laimīga.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp