Okeāna otrā krastā strauju popularitāti uzņem pļauku sports. Nevadas štata sporta komisija oktobrī to oficiāli licencēja kā sporta veidu. Tam ir pat sava līga, un "Warner Bros. Discovery" sacensības ar nosaukumu "Power Slap" pārraida televīzijā.

Pļauku sports visdrīzāk būtu jāklasificē kā cīņas sporta veids, lai gan tradicionālie cīņas sportisti tam varētu nepiekrist, jo pļauku cīņas ir uz uzbrukumu orientēts sporta veids. Bez jebkādas aizsardzības.

Kas tad tas īsti ir?

Pļauku cīņas ir sacensības viens pret vienu, kur pretinieki pārmaiņus sit viens otram pa seju. Lai arī jau kādu laiku līdzīgas neoficiālas sacensības tikušas rīkotas tā dēvētajā pagrīdē, Nevadas sporta komisija 2022. gada oktobrī deva oficiālu piekrišanu "Power Slap" līgas izveidei. Janvārī tā ar jauktās cīņas mākslas (MMA) organizācijas UFC prezidenta Dana Vaita gādību tika izveidota.

"Tajā vienkārši ir kaut kas tāds, kas man patika, un man patīk šāda veida izaicinājumi," aģentūrai "Associated Press" sacīja Vaits. "Man patīk kaut ko sākt un izveidot par lielu zīmolu."

Sacensību noteikumi ir sekojoši: Ar monētas mešanu tiek noskaidrots, kurš dalībnieks sāk sist. Sportistam ir 30 sekundes, lai sagatavotos sitienam, savukārt otram sportistam ir tikpat daudz laika, lai atgūtos no uzņemtā trieciena. Raundu skaits ir atkarīgs no formāta, bet minimālais ir trīs.

Katrā kārtā dalībnieks var izdarīt vienu sitienu. Ja viņam neizdodas nokautēt pretinieku, viņš saņem punktus par izpildīto sitienu. Tāpat kā boksā vai MMA, raunda uzvarētājs...

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp