Latvijas-Igaunijas basketbola līgas čempionu tronī šogad pirmo reizi čempionāta vēsturē nekāpa neviena no nosaukumā minētajām valstu pārstāvēm. Par čempioniem kļuva Rīgā bāzētā Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas jau kopš sezonas sākuma bija galvenā favorīte. Tiesa, "Prometey" basketbolistiem šosezon ne tikai bija jācīnās ar pretiniekiem laukumā, bet arī jātiek galā ar kara radīto emocionālo stresu.

Lai gan "Prometey" kluba galvenie vilcējspēki šajā sezonā ir amerikāņu viesspēlētāji un Čehijas izlases centrs Ondržejs Balvins, arī ukraiņi spēlē nozīmīgu lomu. Redzamākie ir saspēles vadītājs Iļja Sidorovs un divmetrīgais aizsargs Oleksandrs Ļipovijs.

Pirms Latvijas-Igaunijas finālčetrinieka turnīra pagājušajā nedēļā "Prometey" komanda rīkoja atklāto treniņu, uz kuru aktīvi aicināja vietējos sporta žurnālistus.

Kluba preses sekretāre Aļina uzaicinājumus sūtīja gan uz darba e-pasta adresi, gan personīgi uzrunāja lietotnē "WhatsApp". Ļoti atvērta komunikācijā, pieklājīga, ar izkoptu angļu valodu. Tieši viņa pie Rīgas Olimpiskā sporta centra ieejas durvīm laipni sagaidīja katru no žurnālistiem, kas ieradās uz atklāto treniņu.

Ukrainas basketbola kluba pārstāvji un spēlētāji sarunās nebeidza izteikt atzinīgus vārdus Rīgai, kas viņus uzņēmusi ļoti laipni. Esot viss nepieciešamais, cilvēki ļoti atsaucīgi un izpalīdzīgi. Un ikdienā ārkārtīgi esot jūtams, ka latvieši atbalsta ukraiņus. Tas viņiem nozīmējot ārkārtīgi daudz.

"Man ļoti patīk Rīga. Īpaši tā patīk manai sievai. Viņa daudz staigā pa pilsētu, īpaši viņa iecienījusi Vecrīgu. Ļoti labi restorāni un citas iestādes. Rīgā ukraiņi jūtas ļoti labi, jo daudzi cilvēki atbalsta Ukrainu. Paldies Latvijas Basketbola savienībai, ka deva mums iespēju šeit bāzēties un spēlēt. Te viss ir ļoti kompakti un parocīgi. Trenējamies Rīgas Olimpiskajā centrā, bet spēlējam pāri ielai, "Arēnā Rīga"," sarunā ar KLIK sacīja Ļipovijs.

Skaidrs, ka Ukrainas basketbolistiem ikdienā nav viegli koncentrēties treniņiem un spēlēm, jo nepārtraukti jādomā par tuvinieku drošību dzimtenē. Krievu okupanti turpina postīt Ukrainas zemi, nogalināt un izvarot tās iedzīvotājus un noslaucīt no zemes pilsētas.

Arī Oleksandram Ukrainā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp