Maskavas tiesa piespriedusi 25 gadu cietumsodu Kremļa kritiķim Vladimiram Kara-Murzam. Neilgi pirms tam tiešsaistes žurnāls "Klik" satikās ar viņa sievu Jevgeņiju Kara-Murzu, lai runātu par opozicionāru, protestiem Krievijā, sankciju efektivitāti un risinājumiem karam Ukrainā.

Pirmais un galvenais jautājums: kā Vladimirs jūtas?

Volodjam fiziskais stāvoklis nekad nav bijis šķērslis darbam. Pēc abiem saindēšanas gadījumiem, 2015. un 2017. gadā, viņš piecēlās un, knapi turoties kājās, devās atpakaļ uz Maskavu. Bet, spriežot pēc fotogrāfijām, viņš zaudēja daudz svara. Kopš pagājušā gada aprīļa neesmu viņu redzējusi un dzirdējusi dzīvajā. Viņš atrodas Maskavas pirmstiesas aizturēšanas centra Nr.5, "Vodņik", visciešāk apsargātajā blokā. Tas parasti ir paredzēts slepkavām, izspiedējiem vai “kriminālajām autoritātēm”.

Un vēl tur sēž Volodja Kara-Murza, kuru Kremlis apsūdz valsts nodevībā, nepatiesas informācijas izplatīšanā par Krievijas karaspēka izmantošanu Ukrainā un pasākumu rīkošanā politieslodzīto atbalstam.

Uz tiesas sēdi viņu pavada pieci apsargi, kamēr pats saslēgts rokudzelžos. Nu tāds īpaši bīstams noziedznieks. Lai gan no varas skatupunkta tas ir diezgan loģiski, jo visvairāk tā baidās no patiesības un drosmīgiem cilvēkiem, kuri nepadodas un atsakās atdot valsti šiem slepkavām un zagļiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X