Tālajā 1993. gada 24. augustā desmit Ogres zemessargi kopā ar vēl astoņiem čomiem devās uz Talsu rajonu, lai sameklētu cilvēkus, kas pirms nedēļas piekāvuši viena zemessarga brāli. Trīs automašīnas ar astoņpadsmit bruņotiem vīriem – klasiski deviņdesmitie.

Kā tolaik ziņoja laikraksts “Diena”: “(..) minētajā naktī ar trim personīgajām ārzemju marku automašīnām Talsu rajonā ieradās bruņotu cilvēku grupa no Ogres. Viņi piekāvuši Bokužu māju saimnieku un viņa paziņu. Izsauktajai policijai un vietējiem zemessargiem “viesi” nav pakļāvušies, tikai pēc pārrunām tos izdevies aizgādāt uz policiju, bet sevi atbruņot viņi tā arī nav ļāvuši.”

Trīs dienas vēlāk, pēc Latvijas Republikas 54. Ogres zemessardzes bataljona komandiera pavēles, visi desmit varoņi tika atskaitīti no zemessardzes. Pamatojums: par LR ZS ieroču glabāšanas un nēsāšanas noteikumu pārkāpšanu, par dienesta reglamenta noteikumu pārkāpšanu un par LR ZS diskriminēšanu.

Kā jau teicu – klasiski deviņdesmitie. Tomēr šo stāstu nedaudz interesantāku padara fakts, ka viens no atskaitītajiem zemessargiem šobrīd ir Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis, bet vēl viens – Ogres novada izpilddirektors Pēteris Špakovskis.

Un tieši šī pati sapņu komanda centās panākt Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktores Evijas Smiltnieces atlaišanu no darba saistībā ar aizdomām par interešu konfliktu un dokumentu viltošanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X