Māksliniece, kuras gleznas izstāda ārvalstu galerijas, fotogrāfe, dizainere, radoša personība, skaista sieviete un mīloša mamma piecus gadus vecam dēlam. Tāda bija 32 gadus vecā Tatjana Maslakova-Veselova, kuru otrajās Lieldienās atrada mirušu Rīgā, Skolas ielas 10. nama pagalmā - vietā, kurā viņai nevajadzēja atrasties. Traģēdijas apstākļi ir mīklaini, tāpēc tuvinieki lūdz dalīties ar jebkuru informāciju, kas varētu palīdzēt lietas izmeklēšanā. Kāpēc aprāvās dzīve daudzsološai gleznotājai, kuras karjera tikai tā pa īstam sākās, kurai dzīvē bija lieli plāni un mīloša ģimene? 

10. aprīlī ap sešiem vakarā Skolas ielas 10. nama iedzīvotāji pagalmā atrada jaunu sievieti bez dzīvības pazīmēm. Tā bija 32 gadus vecā Tatjana Maslakova-Veselova, kura iepriekšējās dienas vakarā ap 22.00 izgāja no mājām Lāčplēša ielā 24, lai "paelpotu svaigu gaisu". 

Kas notika ar Taņu, kāpēc viņu atrada vietā, ar kuru sievieti nekas nesaistīja? Vai varbūt kāds viņu turp aizveda ar varu? Jautājumu ir vairāk nekā atbilžu, tomēr skaidrs ir viens: 1991. gadā dzimušās Maslakovas-Veselovas nāves apstākļi ir aizdomas raisoši. Tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultāti vēl nav zināmi, tomēr sociālajos tīklos jau izplatījusies versija par pašnāvību. Nav izslēgts, ka sieviete kritusi no augstuma. Kad tieši Tatjana mirusi - vakarā pēc pazušanas vai vēlāk, pagaidām nav zināms.

Anastasija Maslakova, Tatjanas māsīca, norāda uz kādu savādu apstākli, proti, iekļūt nama pagalmā var tikai caur kāpņu telpu un nevis caur arku, kas ved no ielas, kā varētu domāt. Tātad nejauši tur iemaldīties nevarēja.

Pagaidām zināms, ka pēdējo reizi Tatjanu videokameras fiksēja 9. aprīlī 22.29 Tērbatas un Elizabetes ielas krustojumā. Tālākais sievietes pārvietošanās maršruts nav zināms. Anastasija Maslakova vēršas ar lūgumu pie ikviena, kas svētdienas vakarā atradās Lāčplēša un Skolas ielas apkārtnē, dalīties informācijā, kas varētu palīdzēt noskaidrot sievietes nāves apstākļus, sazinoties ar policiju vai viņu: varbūt automašīnas vai motocikla video reģistratorā fiksēta Tatjana vai kas aizdomīgs. “Mēs nezinām, kur viņa gāja, - varbūt uz Vērmaņdārzu, varbūt citur. Mēs nezinām, vai viņa pati izslēdza telefonu, vai to izdarīja kāds cits. Tas mums jāatrisina,” saka Anastasija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X