19. gadsimtā miljoniem itāļu un spāņu ieradās Argentīnā, lai apstrādātu tās laukus. Vēl nesenākā pagātnē simtiem tūkstoši bolīviešu, paragvajiešu un venecuēliešu ieradās, līdzīgu motīvu vadīti. Bet jaunākais imigrantu vilnis ir savādāks. 2022. gadā Argentīnā ir iebraukuši aptuveni 22 tūkstoši krievu, no kuriem netipiski liels skaits ir grūtas sievietes.

Buenosairesas restorānos ir parādījušās ēdienkartes krievu valodā, dzemdību namos juristu un tulku pavadībā ierodas krievu dzemdētājas, pilsētas parkos, stumjot bērnu ratiņus, pastaigājas krievietes, bet pilsētas ortodoksālā baznīca pēkšņi ir pilna ar cilvēkiem.

Katru dienu Buenosairesas lidostās ierodas aptuveni 30 stāvoklī esošas krievu sievietes. Pēc dzemdībām šo sieviešu bērni automātiski kļūs par Argentīnas pilsoņiem, bet vecāki saņems garantētas tiesības uz uzturēšanās atļaujām, pēc tam paātrināto ceļu uz Argentīnas pasi. Jauniegūtā pase ļaus viņiem ceļot uz 177 valstīm bez vīzas. Tas ir krietni vairāk, nekā to ir iespējams izdarīt ar Krievijas pasi.

Lai iekļūtu Argentīnā, krieviem nav vajadzīgas vīzas. Pēc 15 tūkstošu kilometru mērošanas sievietes te ierodas, būdamas grūtniecības pēdējos mēnešos. Tas viss, neskatoties uz to, ka Argentīna pašlaik piedzīvo ekonomisko krīzi un gandrīz 100% lielu inflāciju.

Aptuveni 60% no krievu iebraucējiem pēc Argentīnas pases saņemšanas jau ir pametuši valsti nezināmā virzienā. Lielākais iebraucēju vilnis bija 2022. gada pēdējā ceturksnī. Šā gada janvārī Argentīnā ieradās vairāk nekā 4500 krievu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X