Igaunijas valdības politiķi cer, ka likumprojektu par reģistrētu partnerattiecību faktisko juridisko pielīdzināšanu laulībai parlamentā varētu sākt izskatīt vēl pavasara sesijas laikā. Igaunijā pastāv partnerattiecību likums, kas ļauj viendzimuma pāriem reģistrēt savas attiecības, taču juridiskā aizsardzība pagaidām ir vājāka nekā laulības gadījumā. Koalīcijas partneri arī apsver laulības definēšanu kā "savienību starp diviem pieaugušiem cilvēkiem".

Kad likumprojekts būs gatavs, par to būs jālemj Igaunijas parlamentam jeb Rīgikogu. Parlamentā bez koalīciju veidojošajiem spēkiem pārstāvētas konservatīvāk noskaņotās partijas Konservatīvās tautas partija (EKRE), Centra partija un "Tēvzeme".

Sociālās aizsardzības ministre Rīsalo darbu pie likuma grozījumu sagatavošanas pārņēma no sava kolēģa, tieslietu ministra Kalles Lāneta, kurš arī pārstāv Reformu partiju. Lānets paziņoja, ka viņa paša uzskati sarežģītu darbu.

Lānets intervijā Igaunijas laikrakstam "Eesti Päevaleht" teica, ka 2015.gadā, kad Reģistrēto partnerattiecību likums tika apstiprināts parlamentā, viņš "neaplaudēja un neuzskatīja, ka tas īsti bija vajadzīgs".

Lānets, kurš tolaik bija parlamenta deputāts un vēlāk no 2021.gada janvāra līdz 2022.gada jūnijam bija Igaunijas aizsardzības ministrs, tomēr neteica, ka pašreizējo likumprojektu neatbalsta.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X