Gatavojoties Latvijas Literatūras Gada balvai, kuras apbalvošanas ceremonija šogad notiks 28. aprīlī Rīgas cirkā, portāls TVNET sadarbībā ar tīmekļa žurnālu “Satori” piedāvā lasītājiem tuvāk iepazīt balvas nominantus. To izdarīt palīdzēja žurnāla redakcijas radītās “Satori sarunu kārtis” - 54 standarta spēļu kāršu komplekts, kurā katru no kārtīm papildina jautājums. Pirmajā seriāla “Patiesības kava” sērijā satikās dzejnieki Ivars Šteinbergs un Ronalds Briedis, viņiem pievienojās ilustrators un nu jau arī rakstnieks Māris Bišofs.

Dzejnieks un atdzejotājs Ivars Šteinbergs (1991) nominēts Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā “Labākais dzejas autordarbs” par dzejoļu krājumu “Jaunība”, kas klajā laists izdevniecībā “Neputns”. Grāmata ir veltījums autora paaudzei, kas uzaugusi 21. gadsimta sākumā. Katra no trim nodaļām atbilst savai jaunības pieredzes šķautnei: pirmā ir par sniegšanos pēc pārspīlētām radošajām ambīcijām, otrā apspēlē draudzības un atvērtās pasaules tēmas, bet trešā veltīta intimitātes meklējumiem. 

Foto: neputns.lv

Kā raksturo krājuma redaktors, dzejnieks un teorētiķis Artis Ostups: “Ivars Šteinbergs ir sarakstījis grāmatu, kuras pastāvēšanas faktam ir grūti noticēt. Vispirms jau pati jaunības tēma — latviešu literatūrā diezin vai atrast līdzvērtīgu tās apdziedāšanu, kas turklāt izmanto patosu kā laikmetīgu izteiksmes līdzekli. Pēc tam forma — poēmas žanra reanimēšana iespaidīgā vērienā, pacietīgā un mērķtiecīgā darbā, rūpīgi izsverot katru vārdu un — kā grāmatas pirmajā tekstā — arī katru zilbi. Visbeidzot ietilpība — gan emocionālā, gan intelektuālā, aplaimojot pašus prasīgākos lasītājus.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp