“Viņai bija “nolaidušās rokas”, teica, ka ir sajūta: policijā par viņas iesniegumiem ņirdz.” Tā saka sievietes, kuru viņas bijušais dzīvesbiedrs Leons Rusiņš pagājušajā svētdienā sešgadīga bērna acu priekšā nežēlīgi nogalināja uz nomaļa Medņu pagasta ceļa, kaimiņiene. Vīrietis neslēpa, ka grasās izrēķināties ar Ilzi*, un vajāja pusotru gadu, vismaz 18 reizes pārkāpjot policijas aizliegumu tuvoties. To redzēja kaimiņi. Rusiņš terorizēja arī kaimiņieni, kas aizstāvēja Ilzi. Zvanīja un sūtīja īsziņas no 151 dažāda telefona numura - arī dažas stundas pirms slepkavības.

TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK pēta, kā eskalējās notikumi pirms traģēdijas, kas vispār Ilzi saistīja ar 53 gadus veco Leonu Rusiņu, ko aizvien meklē policija, un vai traģēdiju varēja novērst.

Svētdien Ilze ar mammu un bērnu devās uz lauku kapsētu, lai, kā katru pavasari, sakoptu tuvinieku kapus. Atceļā ap pulksten četriem pēcpusdienā automašīnai, kurā brauca ģimene, ceļu aizšķērsoja, Rusiņš. Nomaļajā vietā, kur tālumā manāmas vien dažas mājas,  dzīvo veci cilvēki, tāpēc sastopoties ar varmāku, sievietēm nebija izredzes - viņu palīgā saucienus neviens nedzirdētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X