Birokrātijas reforma

Romans Vitkovskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Karikatūra.

Latvijas Reformu biedrība (LRB) ierosina būtisku reformu birokrātisko funkciju izpildes paātrināšanai līdz adekvātam līmenim. Visiem ir zināms, ka katrs Latvijas tautsaimniecībā prātīgi ieguldītais eiro nes vairākus, pat vairākus desmitus centu peļņas, un tādējādi ir ļoti būtiski šos eiro neturēt atvilktnē, bet ātri laist apgrozībā.

LRB visnotaļ piekrīt 6. aprīļa “LTV Panorāmā” Latvijas elektrotehnikas un elektroniskās rūpniecības asociācijas priekšsēdētāja Normunda Berga teiktajam, ka birokrātija mākslīgi bremzē atveseļošanās fonda un citu avotu naudas ieplūšanu Latvijas tautsaimniecībā. Birokrātija par nekā nedarīšanu nekādu sodu nesaņem, ja nepārkāpj konkrētus normatīvos aktus. Šo apstākli LRB rosina labot ar likumu, kas liegtu birokrātijai vietā un nevietā aizbildināties ar normatīvo aktu ievērošanu. LRB negrasās analoģiski IZM ieviest 20. g.s. sākuma Krievijas reformas Staļina garā ar nošaušanu kā populārāko soda mēru, bet ieviest mantisku atbildību par ieguldījumu kavējumu.

Reformas būtība - birokrātijai ir nosakāms darba laika iedalījums “d*rsas stundās” un “pad*rsas stundās”, atceroties Endzelīna ieguldījumu, “krēsla stunda” kā nelabskanīgu aizvietojam ar labskanīgu “d*rsas stunda” (“krēsls” sinonīms ir “padirsenis”).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu