Šis hokeja pavasaris arvien vairāk sāk atgādināt to, kas notika 2018. gadā, Boba Hārtlija otrajā gadā ar Latvijas izlasi. Boba brigāde toreiz zaudēja visās septiņās pārbaudes spēlēs – 2:3 un 2:6 Norvēģijai, 0:3 un 0:5 Somijai, 1:4 Slovākijai, 1:2 un 1:3 Šveicei, 1:6 Kanādai. Nevaru apgalvot, ka kanādietis šādi plānveidīgi gatavojās ceturtdaļfināla sasniegšanai Herningā, taču viņam toreiz lieti palīdzēja hokeja liktenis.

Šveices čempionātā ilgi aizspēlējās Elvis Merzļikins un Ronalds Ķēniņš (čempions!), Vācijā ilgi aizņemts bija Rihards Bukarts, pēdējā brīdī no Kanādas junioru līgas ieradās Kristiāns Rubīns, Rūdolfs Balcers (AHL) parādījās burtiski pēdējā dienā – lidmašīnā uz Dāniju, čempionātu sākot trešajā maiņā kopā ar Ķēniņu un Pavlovu. Tikai uz ceturto spēli ar ASV no AHL paspēja Teodors Bļugers. Seši vadošie spēlētāji!

Jā, Hārtlijs mācēja viņus samiksēt, no pirmās čempionāta minūtes uzticoties Elvim vārtos, un viss aizgāja. Ne gluži kā pa sviestu, bet treneris varēja staigāt augstu paceltu galvu: re, kāds es varens! Kaut viņam totāli paveicās, ka šis sekstets bija spēlētgribošs un uzvarētvarošs. Kopenhāgenā pirms ceturtdaļfināla ar zviedriem kanādietis vēl pamanījās noslēgt līgumu ar Omskas "Avangard"...

Harijs Vītoliņš daļēji atkārto Hārtlija scenāriju, tikai ar vienu būtisku piebildi...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp