Šonedēļ ASV esošais prezidents Džo Baidens paziņoja par atkārtotu kandidēšanu uz prezidenta amatu jeb otro četru gadu termiņu. Iespējams, ka nākamā gada rudenī atkal redzēsim Trampa un Baidena dueli, kas pēdējoreiz bija īpaši negants. Taču pēdējie gadi Baidenam nav bijuši viegli, turklāt viņš ir jau ļoti cienījamā vecumā; vai viņa sasniegumi kopš stāšanās amatā 2021. gadā spēs pārspēt bažas un kritiku?

Otrdien, līdz ar paziņojumu par atkārtotu kandidēšanu vēlēšanās, tika publicēts video, kurā prezidents uzsver, ka viņam vajag vēl četrus gadus amatā, lai “pabeigtu darbu” – panāktu vēsturisku atgūšanos no Donalda Trampa ārpolitikas, Covid-19 pandēmijas un citu stihiju atstātajām negatīvajām sekām. “Jautājums ir, vai nākamajos gados mēs vēlamies vairāk brīvības vai mazāk brīvības. Vairāk tiesību vai mazāk. Es zinu, kādu atbildi vēlos dzirdēt, un, manuprāt, jūs tāpat,” video uzsver Baidens.

Kādu laiku nebija pārliecības, ka Baidens kandidēs otrreiz, jo nedz sabiedrībā, nedz viņa Demokrātu partijā par to nebūt nav bijis viennozīmīgs viedoklis. Aprīļa pirmajā pusē veiktā ASV medija “NBC News” aptauja liecina, ka pat 70% aptaujāto nav vēlējušies viņa atkārtotu kandidatūru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X