Tiek uzskatīts, ka no visiem pasaules iedzīvotājiem 1% - 4% ir sociopāti. No šī skaita daži ir tik necilvēcīgi, tik kaulus stindzinoši šausmīgi, ka iemantojuši bēdīgu slavu. Taču slava ir tieši tas, ko viņi vēlas, un nonākšana cietumā viņus nebiedē. Tieši otrādi, cietums kļūst par vēl vienu "rotaļu laukumu"...

Kā liecina medicine.lv publiskotā informācija, galvenā sociopātu iezīme ir tā, ka viņiem trūkst empātijas un sapratnes. Apkārtējie tiek uztverti kā palīglīdzekļi un instrumenti sava mērķa sasniegšanai, savukārt pats sociopāts sevi redz kā augstāku būtni. Turklāt šāds cilvēks uzskata, ka itin viss viņam jau dabiski pienākas – viņš to ir pelnījis.

Ārēji sociopāti ir šarmanti un pārliecināti par sevi - viņi uztver citu cilvēku vājos punktus, spēj ar tiem manipulēt, atstājot patīkama cilvēka iespaidu un gūstot atzinību.

Sociopāti mēdz rīkoties impulsīvi, viņiem ātri kļūst garlaicīgi un ir nepieciešama pastāvīga stimulācija.

Tāpat sociopāti apelē pie mīlestības, jūtām un emocijām, lai panāktu kāroto. Nereti pārmet līdzcilvēkiem, ka viņam neuzticas, nepietiekami mīl. Viņi neizjūt vainas sajūtu vai kaunu par savu rīcību un tās sekām un patoloģiski melo, taču pieķeršanas brīdī sola mainīties un šķietami nožēlo paveikto.

Lūk, vēsturē zināmākie sociopāti!

Džons Geisijs

Geisijs dzīvoja Ilinoisas štatā, ASV, un bija īstens vietējās un valsts pilsoņa paraugs, iegūstot pat Gada cilvēka balvu savā pilsētā, kā arī atsevišķi nofotografējoties ar Rozalinu Kārteri, toreizējo pirmo lēdiju.

Viņš izklaidēja bērnus kā klauns viņu dzimšanas dienas ballītēs. Cilvēki viņu dievināja. Tas, ko viņi nenojauta (jo viņš to tik prasmīgi slēpa), - Geisijs pagājušā gadsimta 70. gados noslepkavoja

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp