Latvijas basketbola izlasei pirms 2022. gada 25. februārī FIBA Pasaules kausa paredzētās spēles pret Beļģiju nebija pieejami vairāki saspēles vadītāji. Tobrīd groza bumbas pazinēji skeptiski raudzījās uz valstsvienības iespējām izcīnīt divas uzvaras pret sīksto Beļģiju. Galvenajam trenerim Lukam Banki bija paslēpts savs džokers – Toms Leimanis, kurš tik nozīmīgos mačos nodemonstrēja stabilu un pārliecinošu sniegumu. Sarunā ar TVNET ventspilnieks atskatījās uz basketbola karjeras pirmsākumiem, izcēla trenera Banki panākumu atslēgu, komentēja savas izredzes tikšanā uz Pasaules kausu un atskatījās uz savām leģionāra gaitām.

"Pirmos soļus basketbolā pat nevaru atcerēties, tikai no bildēm," stāsta Leimanis. "Pirmās atmiņas ir no tēta spēlēm un treniņiem Ventspils 6. vidusskolā. Skraidīju apkārt ar bumbu. Tie bija pirmsākumi. Pēc tam pie mājas basketbola groza trenējos."

Viņa tēvs Balvis Leimanis savulaik bija "Ventspils" komandas kapteinis. Zīmīgi, ka Leimanis dzimis vienā gadā ar basketbola klubu BK "Ventspils" - 1994. gadā.

Pirmais treneris, kas Leimanim ielika basketbola pamatus, bija Juris Petrovs. Toms stāstīja, ka pirmos treniņus basketbolā aizvadīja kopā ar vecākiem puišiem. Būdams vēl tīnis, ventspilnieks saprata, ka nākotnē vēlas spēlēt basketbolu profesionālā līmenī.

"14 vai 15 gadu vecumā treniņi jau bija daudz nopietnāki, tas kļuva par sava veida pienākumu pēc skolas. Gāju skatīties BK "Ventspils" spēles. Tas viss deva papildu motivāciju kļūt par profesionālu basketbolistu," stāstīja Latvijas izlases īsā gala spēlētājs.

Mūsdienās daudziem jauniem basketbolistiem nav viegli apvienot basketbola treniņus ar mācībām, tā rezultātā sekmes konkrētos priekšmetos ir sliktas. Leimanis atzīst, ka viņam...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp