Ģeneratīvais mākslīgais intelekts mainīs pasauli neatkarīgi no tā, vai mums tas patīk vai nē. Šajā tehnoloģiju attīstības izšķirošajā brīdī publiskajām un privātajām ieinteresētajām personām ir jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu, ka process noved pie godīgiem, taisnīgiem un ilgtspējīgiem rezultātiem.

Pēdējos mēnešos ir ievērojami paātrinājusies mākslīgā intelekta attīstība, tādām ģeneratīvā mākslīgā intelekta sistēmām kā "ChatGPT" un "Midjourney" ieviešot straujas pārmaiņas daudzās profesionālās darbības jomās un radošajos procesos. Brīdis, kurā mums ir iespēja vadīt šīs spēcīgās tehnoloģijas attīstību tā, lai samazinātu riskus un maksimāli palielinātu ieguvumus, strauji tuvojas beigām.

Uz mākslīgo intelektu balstītas funkcijas tiek radītas nepārtraukti, un ģeneratīvā mākslīgā intelekta sistēmas, piemēram, "GPT-4" (jaunākā "ChatGPT" versija), ietilpst jau vismodernāko sistēmu kategorijā. Ņemot vērā, ka šādas sistēmas ir visdaudzsološākās un vienlaikus var novest pie visbīstamākajiem scenārijiem, tās ir pelnījušas īpaši rūpīgu publiskā un privātā sektora uzmanību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X