Pārdņestras separātiskās republikas «valsts institūciju» ieejas portālus galvaspilsētā Tiraspolē rotā Krievijas karogs. Ceļā uz to sasmakušais mikroautobuss pabrauc garām Krievijas armijas bāzēm Benderas pilsētā. To vidū izbūvēts iespaidīgs dzīvojamais komplekss - viena no nedaudzajām jaunceltnēm Pārdņestrā, kurā dominē padomju deviņstāvenes. Benderā mikroautobuss piepildās ar vīriešiem formas tērpos, kurus rotā Pārdņestras un Krievijas karogu uzšuves. Ir piektdiena, un viņi no kazarmām atgriežas mājās. Pirms izkāpšanas blakussēdētāja mani brīdina - kareivjus fotografēt nedrīkst. 

2022. gada aprīlī un jūnijā Pārdņestras galvaspilsētu Tiraspoli sasniedza karš. Vairākās vietās pilsētā eksplodēja sprāgstvielas, kā rezultātā separātiskās republikas varasiestādes steidzās apsūdzēt Ukrainu provokācijās. Diemžēl Pārdņestrā un visā Moldovā joprojām dzīvo daudzi, kas seko Krievijas informācijas telpas izplatītajiem meliem.

«Jums vajadzētu aizbraukt uz Moldovas ziemeļiem. Tur ir ukraiņu ciemi, kas atbalsta Putinu un gaida, kad nāks atbrīvot viņus. Tic, ka Donbasā astoņus gadus slepkavoja bērnus...» man stāsta kāda žurnāliste.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X