Slepkavība Jēkabpilī, pirms kuras Leons Rusiņš vajāja bijušo dzīvesbiedri, Latvijas kriminālistikas vēsturē nav unikāla - vien atšķiras ar to, ka sieviete izmisīgi cīnījās par dzīvību. Viņai nepalīdzēja. Tāpat kā sievietēm, kuras partneri noslepkavoja pirms desmit gadiem. Pirms tika nogalinātas, sievietes tika sistas, žņaugtas, spārdītas, staigāja vienos zilumos. Un visi par to zināja. Latvijā katru gadu partneri nogalina vairākas sievietes, Eiropā 29% no visām nogalinātajām sievietēm. 

Kādus trūkumus sistēmā uzrāda Jēkabpils traģēdija un kāpēc likumiem jākļūst bargākiem, analizē kriminologs Andrejs Vilks.

Dienu iepriekš vīrietis noņēma griestu lampu. Nākamajā rītā kolēģes no skaistumkopšanas salona nevarēja sazvanīt 27 gadus veco administratori. Viņas zināja, ka attiecības šajā ģimenē pēdējā laikā kļuva aizvien saspringtākas. Vēl dienu iepriekš jaunā sieviete smejoties teica: “Meitenes, cik man darbā ir labi, mājās ir viņš...” Kolēģes ieteica situāciju uztvert nopietni, bet viņa atmeta ar roku - kā nekā tas bija tikai laika jautājums, viņa no dzert sākušā vīra plānoja šķirties.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X