Sašutums par policijas, likumdošanas un valsts nespēju saistībā ar Jēkabpilī notikušo sievietes slepkavību joprojām ir milzīgs. Tikmēr paši vīrišķīgākie vīrieši internetā uzmetuši lūpu par to, ka daudzas sievietes sākušas skaļi runāt par piedzīvoto vardarbību un visi pārāk agresīvi nosodot vīriešus. Jo, protams, – tieši šie alfa tēviņi šajā situācijā ir paši lielākie cietēji.

Slepkava joprojām uz brīvām kājām, bet atbildīgās iestādes un amatpersonas tikai turpina ar atbildības bumbu padot viena otrai pasiņus. Tiesa uzskata: ja policija būtu izdarījusi savu darbu, Jēkabpilī ilgstoši vajātā sieviete būtu dzīva. Bet policijas šefam Rukam šķiet, ka visu vainu saistībā ar sievietes slepkavību Jēkabpilī novelt tikai uz policiju ir nekorekti.

Tikmēr ģenerālprokurors Juris Stukāns dedzina vēl pamatīgāk – notikušajā pie vainas esot sabiedrības tolerance pret vardarbību. Vārdu sakot, notikušajā vainīgi esam mēs, draugi. Vajadzēja vienkārši pašiem to smerdeli atrast un aizvest uz mežu.

Jau iepriekš biju nosodījis policijas darbu vai precīzāk bezdarbību šajā jautājumā, jo to bija grūti nepamanīt. Tomēr pēc tam, kad publiskajā telpā par to sāka izskanēt arvien šokējošāka informācija, saprotu, ka esmu bijis par maigu.

Tas vien, ka policijai “nebija izdevies atrast” iepriekš vairākkārt apcietinātu vajātāju, pret kuru sākti 19 kriminālprocesi, bija ne vien skarbi, bet arī ļoti skumji. Vēl jo vairāk tāpēc, ka vēlāk vietējie stāstīja, ka meklētais turpat vien Jēkabpilī regulāri manīts. Bet tad izrādījās, ka pirms 12 gadiem identisku scenāriju piedzīvojusi arī cita slepkavas bijusī dzīvesbiedre.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X