1979. gadā 16 gadu vecā skolniece Brenda Anna Spensere pielādēja šauteni un no savām mājām raidīja uguni uz pāri ceļam esošo Sandjego pamatskolu, nogalinot divus pieaugušos un ievainojot astoņus bērnus un policijas virsnieku. Viņa tika tiesāta kā pieaugušais un 1980. gadā saņēma 25 gadus cietumā, kas vajadzības gadījumā varēja tikt pagarināts līdz mūža ieslodzījumam. Vai Spensere spēra tik nežēlīgu soli tāpēc, ka viņai nepatika pirmdienas?

1979. gada 29. janvārī – pirmdienā – vietējā laikraksta “The San Diego Union-Tribune” žurnālistam Spensere izteica nu jau leģendāro frāzi, proti, uz jautājumu, kāpēc tu paveici noziegumu, viņa atbildēja: “Man nepatīk pirmdienas. Tas atdzīvina dienu.”

Ar “to” viņa, protams, domāja savas todien sarīkoto šaušanu, kad viņa, izmantojot pusautomātisko šauteni, skolas virzienā raidīja 30 pilnas munīcijas aptveres. Viņai izdevās nogalināt skolas direktoru un sargu, kā arī ievainot astoņus bērnus un pirmo policistu, kas ieradās notikuma vietā. Pēc tam Spensere aizbarikādējās savā mājā uz vairāk nekā sešām stundām, līdz beidzot padevās policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X