Annas gadījums, kas izmainīja Spānijas likumdošanu: kā Eiropā cīnās ar vardarbību pret sievietēm (1)

Foto: TVNET
Artūrs Bikovs
, TVNET Ziņas žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X

Vēl aizvien atklājas jaunas detaļas par slepkavību Jēkabpilī. Nesen Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks paziņoja, ka dienesta pārbaudē konstatēti disciplināri pārkāpumi. Pirms tam kļuva zināms, ka upuris vairākkārt vērsies tiesībsargājošajās iestādēs pēc palīdzības. Un, lai gan tiesa aizliedza Leonam Rusiņam tuvoties bijušajai sievai, vīrietis turpināja viņu vajāt. Diemžēl vardarbība pret sievietēm joprojām ir aktuāla problēma gan Latvijā, gan visā pasaulē. Tomēr dažās valstīs mēģina to risināt. Tiešsaistes žurnāls Klik ieskatījās, kā tas tiek darīts.

Spānija ir slavena ar savu virtuvi, siltu klimatu, arhitektūru un daudziem festivāliem. Pirms dažiem gadiem vienu no šādiem festivāliem Pamplonā apmeklēja 18 gadus vecā Anna un viņas draudzene Marija (vārdi ir mainīti ētisku iemeslu dēļ - red.). Ap vieniem naktī Marija devās pie mašīnas, lai tur atpūstos. Viņas draudzene nepalika viena — dienas laikā meitenes bija iepazinušās ar jaunu vīriešu kompāniju, viens no kuriem — Alehandro — Annai iepatikās. Taču kādā brīdī viņi pašķīrās un pūlī viens otru pazaudēja.

Kamēr Anna nesekmīgi centās sazvanīt Alehandro, blakus apsēdās puisis no citas kompānijas. Viņš stādījās priekšā kā Hosē un mēģināja iesākt sarunu. Nedaudz vēlāk pievienojās četri viņa draugi. Meitene viņiem teica, ka ir nogurusi un vēlas doties pie Marijas. Puiši piedāvāja viņu pavadīt, un Anna piekrita.

Patiesībā viņu nodomi bija citādi. Kamēr pulciņš lēnām gāja uz stāvvietu, divi aizskrēja pa priekšu, “lai rezervētu numuru viesnīcā, kur padrāzties”, bet saņēma atteikumu. Tikmēr tie, kas palika ar Annu, nogriezās klusākā ielā. Tur viens no viņiem — Anhels — sāka uzmākties meitenei. Tas viņai nepatika, Anna jokojot mēģināja to apstādināt. Diemžēl tas nelīdzēja, un pēc dažiem mirkļiem puisis jau uzmācīgi centās nobučot viņu uz lūpām.

Bariņš joprojām lūkojās pēc vietas seksam. Hosē pamanīja cilvēku, kas gāja iekšā kāpņutelpā. Viņš tam pateica, ka arī dzīvo šajā mājā, ienāca līdzi un pēc dažām minūtēm ielaida savus draugus. Kopā ar Anhelu viņš sagrāba Annu aiz rokām un aizrāva pie durvīm, kamēr viens no puišiem lika viņai "aizvērties".

Beigu beigās pieci vīrieši ievilka meiteni kāpņutelpā un izvaroja. Anna bija tādā šokā par notiekošo, ka aizvēra acis un neteica ne vārda. Turklāt varmākas visu procesu filmēja ar telefonu.

Kad tas viss beidzās, Anna gribēja zvanīt draudzenei, bet telefons bija pazudis. Meiteni raudošu ielas vidū ieraudzīja garāmgājēji un izsauca policiju. Cietušajai tika sniegta ārkārtas medicīniskā palīdzība, savukārt visus piecus puišus aizturēja divu dienu laikā.

Taču ar to Annas ciešanas nebeidzās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu