Sestdien, 13. maijā, Liverpūlē tiks noskaidrots 67. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs. Diemžēl finālā jau sesto reizi pēc kārtas nedzirdēsim Latvijas vārdu. 

Šā gada Latvijas pārstāvji grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" uzstājās Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, taču skatītāju balsojumā neieguva pietiekamu pārsvaru, lai pārvarētu pusfināla barjeru. To, kuru vietu Latvija ieņēma pirmajā pusfinālā, uzzināsim uzreiz pēc fināla.

Latvijas skatītāji atzinīgi novērtēja "Sudden Lights" uzstāšanos, sociālajos tīklos pārsvarā paužot tikai pozitīvus komentārus. Pat lielākais Eirovīzijas fanu blogs "Wiwibloggs" ierindoja "Aijā" 10. vietā no visiem 36 šā gada dalībnieku sniegumiem.

Diemžēl ar lielisko sniegumu šogad bija par maz, lai Latvija kvalificētos Eirovīzijas lielajam finālam. Šī bija sestā reize pēc kārtas, kad Latvija nespēja pārvarēt pusfināla barjeru - pēdējo reizi finālā iekļuva Justs ar dziesmu "Heartbeat". Tas bija 2016. gadā.

Delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš, komentējot šos rezultātus, saka: “Eirovīzijas rezultātus katru gadu ietekmē daudzas un dažādas apstākļu sakritības. Šogad pusfināls, kurā piedalījās Latvija, konkurences ziņā bija ļoti spēcīgs – piedalījās jaudīgas dalībvalstis, kas tērē ļoti lielus resursus priekšnesumu izveidei – scenogrāfijas elementiem, pirotehnikai.

BBC komanda vienā no delegāciju vadītāju sapulcēm šī gada konkursa saukli “United by music” (Vienoti mūzikā - lat.) pārdēvēja par “United by props” (Vienoti rekvizītos - lat.), un to mēs tiešām arī redzējām pirmā pusfināla priekšnesumos. Taču ne vienmēr...

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp