Ekskluzīvi ⟩ "Cirque du soleil" aizkulisēs starp krāšņajiem tērpiem un akrobātu skarbo dzīvi

Foto: TVNET/Cirque du Soleil kolāža
Gerda Pulkstene
, TVNET Egoiste redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X

"Cirque du Soleil" laikmetīgās cirka trupas nosaukums, tērpu košums un drosmīgie akrobātiskie triki jau ir pazīstams zīmols visā pasaulē vairākus gadu desmitus. Iepriekšējā reize, kad trupas priekšnesumu varēja apbrīnot Arēnā Rīga, bija pirms trīs gadiem, tāpēc šā gada tūres koncerti būs īpašs atkalredzēšanās prieks visiem cirka trupas faniem. Kamēr trupa ar vairāk nekā desmit kravas vilcējiem pošas Latvijas virzienā, TVNET bija vienreizēja iespēja pabūt izrādēs Gdaņskā, kā arī aizkulisēs satikt izrādes galvenos varoņus. Uzzini vairāk par šiem apbrīnojamajiem cirka māksliniekiem un dzīvi, kas valda aizkulisēs. 

Cirque du Soleil jeb Saules cirks ir mainījis visas pasaules izpratni par cirku; no mazpilsētā atzīta talanta tas ir kļuvis pazīstams visā pasaulē! Šī Kanādas organizācija, kuras galvenā mītne joprojām ir Monreālā, ir ieņēmusi pasaules līdera vietu izklaides jomā, radot neaizmirstamus piedzīvojumus gan lieliem, gan maziem skatītājiem visos sešos kontinentos. Apbrīnojams veiksmes stāsts, kas tomēr balstās uz smagu, precīzu un atbildīgu darbu. Tam noteikti ir jābūt tādai kā sava veida misijai - kalpot izklaidei, atdodot sevi visu - savu ķermeni un arī savu privāto dzīvi... Tāpēc īpaši interesanti ir palūkoties slavenā cirka aizkulisēs.

Dodoties uz Gdaņskas arēnu, pirmais iespaidīgais skats jau ir lielais autoparks, kas lepni un droši šurp ir atgādājis veselu pilsētu. Ar 23 fūrēm vesti ir ne tikai simtiem krāšņu tērpu, aksesuāri, skatuves grandiozās dekorācijas, bet arī mēbeles treniņu telpām, savas veļasmašīnas, žāvētāji un virtuves tehnika.

Katru dienu tiek mazgātas un žāvētas sešdesmit veļas kaudzes. Aizkulisēs pat izveidota īpaša žāvēšanas telpa.

"Mēs šeit apmetamies uz dzīvi, tāpēc jāmazgā ir ne tikai kostīmi izrādēm, bet arī savas privātās mantas - personīgais apģērbs, ko mākslinieks valkā ikdienā. Arī virtuve un pavāri ceļo ar mums. Daudziem māksliniekiem ir speciālas diētas, turklāt pēc vēlas izrādes vai treniņiem, kas notiek vairākas reizes dienā, būtu muļķīgi vēl doties meklēt iespēju paēst. Pašu virtuve ir vienkāršāk un drošāk," stāsta "Cirque du Soleil" izrādes "Ovo" trupas menedžere Dženija.

Vai zināji? Ceļojošajā "Cirque du Soleil" komandā ir aptuveni pieci šefpavāri, kuru ziņā ir maltītes visam kolektīvam. Ēdienkartes mainās katru dienu, un īpaši svarīga lieta ir salātu bārs. Akrobāti nedēļas laikā apēd līdz pat 1400 kg pārtikas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu