Pasaules hokeja čempionāta ceturtajā dienā Latvijas izlase pirmo reizi šādos turnīros ar 4:3 papildlaikā uzvarēja Čehijas izlasi. Kā to no rīta treniņā bija solījis izdarīt Kārlis Čukste. Pa ripai čehu vārtos iemeta Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals, Oskars Cibuļskis un Oskars Batņa. Vai sākusies atdzimšana? Ticēsim un cerēsim.

Ja man tiktu dota iespēja izvēlēties, tad pirmā izlase, ar kuru negribētu spēlēt pasaules čempionātos, būtu Čehija. Vienmēr spēlējusi stipri pragmatisku hokeju, agrākajos gados vairāk ar pretuzbrukuma filozofiju, šobrīd nākot klāt kaut kam no somu hokeja. Galu galā Čehijas izlasi trenē soms Kari Jalonens. Treneris ar KHL un Šveices čempionātu pieredzi, "Bern" vienību divkārt aizvedot līdz Šveices meistaru titulam (2017, 2019). Ar Somijas izlasi 2016. gadā pasaules čempionāta finālā zaudējot kanādiešiem (0:2).

Pērn Tamperē Jalonenam bija pirmais PČ kā čehu virsvadonim un uzreiz bronzas medaļas, uzvarot amerikāņus (8:4). Čehiem tās bija pirmās medaļas kopš 2012. gada. Latvijas pērngada spēli ar Čehiju nemaz atcerēties negribas (1:5), liela daļa mūsu žurnālistu uzskata, ka pirmā trešdaļa Tamperē (0:5) bijusi pati briesmīgākā mūsu puikām pasaules čempionātos.

Spēlēs pret Čehiju itin bieži rodas sajūta, ka vēl mazdrusciņ, vēl mazbišķiņ un čehi tiks uzvarēti...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp