Foto un video ⟩ Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Labāk nesmuka uzvara nekā skaists zaudējums

Jānis Matulis, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Pasaules hokeja čempionātā Latvijai nu ir divas uzvaras. Šoreiz diezgan dīvainā spēlē izdevās noturēt 2:1 pret Norvēģiju. Pa ripai norvēģu vārtos iemeta Rodrigo Ābols un Toms Andersons. Pieci punkti pēc četrām spēlēm ļauj mūsu izlasei ceturtdienas rītā būt ceturtajā vietā Rīgas grupā.

Ja man dotu iespēju sastādīt Latvijas izlasei sāncenšu grafiku, tad kā vienu no izdevīgākajiem pretiniekiem nosauktu Norvēģiju. Protams, būtisks ir arī čempionāta mārketings, taču turnīra stratēģijas ziņā loģiskāk būtu šo pasaules čempionātu iesākt ar Norvēģiju, Slovēniju un Kazahstānu. Kas ir reāli uzvarami spēki. Kā to Tamperē lieliski paveica Dānija, kas tāpat kā Latvija savā grupā rangā ir piektā labākā. Uzvarot trīs autsaiderus – Franciju, Ungāriju un Austriju, dāņi ar astoņiem punktiem ir tuvu "play-off". Ceturtā viņiem izšķirošā spēle ar Vāciju, kurai pagaidām tikai trīs zaudējumi.

Šo triju spēļu ciklu pret Norvēģiju, Slovēniju un Kazahstānu biju nosaucis par spēlēm pret nabagiem. Ne jau ekonomikā, protams, kur katrs latvietis gribētu dzīvot kā Norvēģijā, bet hokejā šīs trīs valstis tomēr ir Rīgas posma autsaideri. Pret kuriem Latvijai pieklātos uzvarēt pamatlaikā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu