Par Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa draudzību ar Putina oligarhu Pjotru Avenu runājam jau vairāk nekā trīs mēnešus. Pēc “Progresīvo” iesniegtā pieprasījuma vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Mārim Sprindžukam izvērtēt Helmaņa darbību šī tēma beidzot uz mirkli sasniedza arī Saeimas tribīni. Un tas bija skaisti!

Karstajās debatēs izskanēja daudz burvīgu lietu, bet radās iespaids, ka principā visā šajā jezgā problēmu saskata tikai “Progresīvie”. Piemēram, deputāts Zelderis norādīja, ka “gaisotnē jūtama Gebelsa smaka”.

Savukārt Jana Simanovska izteicās: “Es vēlreiz gribu atkārtot, kas ir Pjotrs Avens? Viņš nav tikai latviešu izcelsmes biznesmenis. Pjotrs Avens ir Putinam pietuvināts uzņēmējs, Krievijas iekārtas viens no arhitektiem. Pateicoties tādam kā viņš, Krievijā notiek tas, kas notiek. Kopš kara sākuma Avena kungs ir iekļuvis Eiropas Komisijas sankciju sarakstos."

Tomēr, kas interesanti – Nacionālajai apvienībai (NA) joprojām šķiet, ka draudzēšanās ar Avenu nav pilnīgi nekas nosodāms. Piemēram, deputāts Aleksandrs Kiršteins, kuram pēdējā laikā ir arvien izteiktāks vecuma marasmātiķa stils, uzskata, ka viss ir kārtībā, jo Helmanis esot braucis uz Ukrainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X