Būhenvaldes koncentrācijas nometnes vadītāja sieva Ilze Koha varbūt nav tik ļoti pazīstama kā citi asinskārie nacisti, tomēr, goda vārds, viņa bija tikpat ļauna un sadistiska. Koha pa nometnes teritoriju staigāja tā, it kā tā piederētu viņai, terorizējot tur ieslodzītos. Savu drausmo izdarību dēļ viņa bija iesaukta par Būhenvaldes raganu vai Būhenvaldes kuci.

Nometnē Koha ieņēma visai nozīmīgu amatu – nometnes pārraudze. Būhenvalde bija viena no tām nometnēm, kurās ieslodzītie tika izmantoti kā darbaspēks. Nostrādināšana līdz nāvei – viens no mokošākajiem soda veidiem.

Ieslodzītie tika badināti, tiem gandrīz vispār netika sniegta medicīniskā aprūpe, turklāt, ja viņi izrādīja kādu pretestību, viņi tika spīdzināti. Nereti ieslodzītie tika pakļauti dažādiem necilvēcīgiem zinātniskiem eksperimentiem un bieži krita no cietuma sargu rokas. Būhenvalde nebija parasta nāves nometne, jo, piemēram, tajā nebija gāzes kameru, tomēr tajā bojā gāja tūkstošiem ieslodzīto. Tas viss Kohas pārvaldības laikā.

Atšķirībā no citām koncentrācijas nometnēm šeit ieslodzītie pie dzīvības tika turēti ilgāk. Koha šo vietu redzēja kā izcili piemērotu, lai piepildītu savas sadistiskās vēlmes un iekāres.

Vispirms viņa piesavinājās ieslodzīto naudu, lai par to uzbūvētu lielu sporta laukumu, kuru izmantoja, lai vingrinātos jāšanā. Ar to viņai gan nepietika, tāpēc viņa pievērsās seksuālai vardarbībai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X