Arī pēc piektās dienas pasaules hokeja čempionātā Latvija ar astoņiem punktiem saglabā 4. vietu Rīgas grupā. Uzvara pār Slovēniju – 3:2 nāca grūtā cīniņā, taču taisnība ir visiem tiem hokeja speciālistiem, kas saka, ka elites grupā visi māk spēlēt. Arī slovēņi, kuru vārtos pa ripai iemeta Rihards Bukarts, Kaspars Daugaviņš un Roberts Bukarts. Šovakar Latvija ar spēli pret Kazahstānu turpinās skrējienu uz ceturtdaļfinālu.

Slovēnija ir tipiska "lifta" komanda: kā ienāk elites grupā, tā nākamajā gadā vai pēc gada to pamet. Gana stipra Eiropas izlase, ko visuzskatāmāk pierādījusi olimpiskajās spēlēs, kur divkārt bijusi priekšā Latvijai. Sočos – 7. vieta, mums – 8., pēc četriem gadiem uz Koreju mēs nemaz netikām, bet slovēņi tur 9. vietā. Arī pasaules čempionātos spēles pret Slovēniju nebūt nav bijušas kā viegla pastaiga pa Bastejkalnu.

C grupā (1993) Ļubļaņā rezultāts gan 5:1, bet ar palielu skandālu. Parakstot pieteikumu uz spēli Helmuts Balderis nebija pamanījis, ka tajā trūkst divu uzvārdu (Maticins, Semerjaks). Pēc trim Alekseja Froļikova metieniem rezultāts bija 3:0, bet tad atklājās šie abi nelegāļi. Pēc 4:0 laukumā lidoja monētas, atslēgas, šķiltavas, alus bundžas. Viena no tām trāpīja pa seju Harijam Vītoliņam...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp