Foto un video Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Skaisti, viegli, eleganti

Jānis Matulis, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Sestdienas vakarā Latvijas hokeja izlase mūs visu iepriecināja ar pārliecinošu uzvaru pret Kazahstānu – 7:0. Lai cik tas kādam liktos dīvaini, šobrīd Latvijai un Kanādai ir vienāds punktu skaits – pa 11. Cerības spēlēt ceturtdaļfinālā joprojām ir. Vienkāršākais (!?) variants – otrdien jāpaņem vismaz viens punkts no Šveices, tad mums neviens nevarēs vairs patraucēt. Ne slovāki, norvēģi, kazahi, ne kanādieši.

"Astronomiskais hokeja pavasaris iestājies tikai tad, kad latvieši sāk rēķināt variantus, kā tikt ceturtdaļfinālā," savā tviterkontā raksta kolēģis Ulvis Brože. Piektdien pirms pusnakts Kazahstāna mums šādu cerību uzdāvināja, atņemot divus punktus slovākiem. Tagad tikai tāds sīkums, kā mačos pret to pašu Kazahstānu un Šveici mūsu izlasei jāpaņem četri punkti. Tad ceturtdaļfināls neizbēgams kā pavasaris maijā. Labākajā variantā Slovākija var dabūt 11 punktus, bet mums ar šiem iedomātajiem četriem plusā būtu 12...

Tāpat kā Slovēnija, arī Kazahstāna ir tipiska t.s. lifta komanda. Kopš 1998. gada, kad ar Sanda Ozoliņa pūlēm aizsūtījām kazahus līgu zemāk, viņi klejo turp un atpakaļ. 15. vai 16. vietu dabūjot 2006., 2010., 2012., 2014. un 2016. gadā. Pēdējā atgriešanās pasaules hokeja elitē notika 2019. gadā. Un nākamajā, t.s. kovida čempionātā Rīgā Bobam Hārtlijam uzreiz pēc Kanādas piebeigšanas (2:0) pasniedza zaudējumu bullīšos (2:3). Arī pērn Somijā kazahi bija tuvu izkrišanai, vietu elitē saglabājot pēc 5:2 panākuma pret Itāliju.

Kopš tās spēles Karakuma un Kizilkuma tuksnešos piedzimis diezgan daudz kamieļu. Hokejā būtiskākā izmaiņa – izlases spēlētājiem drīkst būt tikai viena pilsonība! Katram skaidrs, kāpēc tā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu