Uzvarai vienmēr ir daudz draugu. Papildlaikā ar 4:3 uzvarot Šveici, Latvijas izlase paveica varoņdarbu. Nopelnot 2023. gada pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālu. 25. maijā nu jau mums ierastajā hokeja laikā – 20.20 jākrusto nūjas ar zviedriem. Kas pirms pieciem gadiem Kopenhāgenā bija tuvu tam, lai Latvijas izlase viņus uzvarētu. Pirms tam Rīgā spēlēs Šveice un Vācija, Tamperē – ASV un Čehija, Somija un Kanāda.

Pēc gandrīz katra pasaules junioru un jauniešu čempionāta apjautājos treneriem, vai mēs, proti, Latvijas hokejs, tuvojamies Šveicei un Slovākijai. Atbildes ir diezgan jezuītiskas: it kā jā, bet tomēr nē, vai otrādi. Tas, ka Latvijas hokejs nestāv uz vietas, ir fakts. Ja nebūtu jaunekļu, kas grib dabūt ripu vārtos, un viņu pustrako vecāku, tad mēs jau sen būtu tur, kur šogad aizceļo Ungārija un Slovēnija, vai tur, kur Austrija, Francija un Kazahstāna. Tuvu t.s. hokeja "liftam".

Kādreiz vecajos laikos padomju ideologi un futurologi paredzēja, ka kaut kad ap 1980. gadu PSRS apsteigs ASV. Viss jau būtu labi, ja vien viņi nerēķinātu, ka PSRS gan attīstīsies, bet ASV stāvēs uz vietas. Diemžēl nelaime ir tā, ka strādā arī Šveices un Slovākijas treneri. Un no malas var likties, ka Latvija ar savām 9. un 10. vietām pasaules čempionātos stāv uz vietas. Kaut principā situācija ir krietni sarežģītāka, jo progresēt nekautrējas arī dāņi, norvēģi, šad tad pasaules čempionāta nobeiguma tabulā vēl kādam aizspraucoties mums garām.

Tātad Šveice...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp