Mātes nemīlēta, vīra sista un apbērējusi divus dēlus: Tīnas Tērneres dzīves traģēdijas

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Tērnere (1939-2023)
Tīna Tērnere (1939-2023) Foto: SCANPIX/picture alliance / SvenSimon

Trešdien, 24. maijā, savās Šveices mājās 83 gadu vecumā mūžībā devās mūzikas leģenda Tīna Tērnere (īstajā vārdā Anna Meja Buloka). Viņa aiz sevis atstāj muzikālo karjeru, kas ilga vairāk nekā 50 gadus, taču viņas dzīves skaņu celiņš bija pilns traģēdiju, kuras var izturēt vien paši stiprākie. 

Par rokenrola karalieni sauktā Tīna Tērnere nomira pēc ilgstošas cīņas ar slimību, taču tā nebūt nav vienīgā nelaime, kurai viņa gājusi cauri. Pērn 62 gadu vecumā nomira viņas dēls Ronijs, bet otra atvase Kreigs 2018. gadā 59 gadu vecumā izdarīja pašnāvību.

Tērneri vairākus gadus mocījušas veselības likstas: 2013. gadā viņa pārcieta insultu, kas lika viņai no jauna mācīties staigāt, bet 2016. gadā viņai atklāja vēzi, kas tolaik bijusi cīņa par dzīvību. Tāpat viņa atklāti runājusi par mentālās veselības problēmām pēc piedzīvotās vardarbībās laulībā ar pirmo vīru Aiku Tērneru. Tīna arī neslēpj, ka pati vēlējusies izdarīt pašnāvību.

Foto: AFP/SCANPIX

Bērnība

Tērnere jau agrā bērnībā saskārās ar grūtībām – 10 gadu vecumā viņu pameta māte, kura, pēc Tīnas vārdiem, "nekad viņu nav vēlējusies", un dažus gadus vēlāk viņu pameta arī tēvs.

“Mana mamma mani nemīlēja. Un es jutu atšķirību, jo redzēju viņu kopā ar manu māsu Alīnu, kuru viņa mīlēja,” teikusi Tērnere.

“Dīvainā kārtā es par to nebēdājos. Tas vienkārši ir fakts, ka es saviem vecākiem nerūpēju.” Arī Tērneres vecāki viens otru nemīlēja un bieži strīdējās.

13 gadu vecumā Tērnere...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu