"Ja neieredzat Putina režīmu un vēlaties, lai Krievija kļūtu par brīvu un demokrātisku valsti, pievienojieties!" vienā no leģiona "Krievijas brīvība" publicētajiem videoklipiem saka bijušais "Gazprombank" viceprezidents Igors Volobujevs. Viņš ir viens no it kā vairākiem simtiem leģionā dienējošajiem disidentiem, kuri alkst gāzt Putina režīmu. Kopā ar "Krievu brīvprātīgo korpusu" tie ir nonākuši šīs nedēļas notikumu uzmanības centrā. Bet kas īsti ir šīs organizācijas?

Neviena no organizācijām nav jauna. Tās ir pazīstamas jau kopš pagājušā gada pavasara, tomēr ar laiku guvušas arvien lielāku popularitāti. "Karš turpināsies līdz Putina līķis nerotās Kremļa sienas un viņa bandu taisnīgi nenotiesās krievu dusmas," pausts vienā no daudzajiem naidīgajiem ierakstiem "Krievu brīvprātīgo korpusa" "Telegram" kanālā. Kopā abu organizāciju aktivitātēm šajā vietnē seko līdzi vairāk nekā 360 tūkstoši cilvēku.

Ik dienas tur tiek publicēts saturs, kas vērsts pret Krievijas noziedzīgā režīma līdera Vladimira Putina veiktajām darbībām. Tāpat lasāmi uzsaukumi, aicinot iedzīvotājus, galvenokārt par demokrātisku valsti sapņojošus krievus, stāties organizāciju aprindās un varonīgi ņemt rokās ieročus, lai cīnītos pret Putina diktatūru Krievijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X