Foto un video ⟩ Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Vienā valodā... raud visi ļaudis

Jānis Matulis, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Četrdesmit minūtes Latvijas hokeja izlase bija pasaules čempionāta fināla ļoti cienīga dalībniece, turot Kanādas izlasi nervozā sasprindzinājumā. Diemžēl hokeja liktenis Kļavas lapas zemes ripas meistariem atkal bija labvēlīgs. Trešās trešdaļas sākumā iemetot no vietas aiz vārtu līnijas, kuģis tika pagriezts mums nederīgā virzienā. Hokejā kanādieši ir kā haizivis: ja sajūt asins garšu, tad arī atrod un "apēd" šo asiņojošo. Skaista spēle, bet... nelabs zaudējums. Kur? Pasaules čempionāta pusfinālā! Svētdien mačs par medaļām! Vai jūs tam spējat noticēt?

Šī tauta tiešām ir traka... Tamperē uz ielas satikt somu ir krietni sarežģītāk nekā latvieti. Neraugoties uz valsts katastrofālo finanšu stāvokli, no Latvijas uz Tamperi atbraukuši kādi pieci tūkstoši latviešu, finanšu ministru Arvilu Ašeradenu ieskaitot. Domas par to, cik ar automobiļiem un cik ar lidmašīnām, dalījās, bet tas, ka "airbaltic" tik ātri noorganizēja papildu lidojumus, lieku reizi parāda, ka, ja latvieši ļoti grib, tad var izdarīt vella lietas.

Somi uz ielas atpazīstot pretīnācējā latvieti, nāk klāt un sajūsminās, ka esam uzvarējuši zviedrus, novēlot veiksmi arī pret Kanādu. Viņi esot par Latviju. Arī tīri praktiski. Man pat šķiet, ka diskžokejs vai ceremonijmeistars Tamperē latviešu valodā runāja biežāk, nekā tas notika Rīgā. Līdz pirmās trešdaļas vidum skanēja tikai latviešu dziesmas.

Ja ejot iekšā hokeja laukumā, skan kā Liepājā, Jānim Grodumam dziedot "Dzimto valodu", tad sentiments ir vaļā un acīs parādās arī asaras. Nu mākam mēs dzīvot un priecāties! Nava latviešu tauta ņuņņas un neveiksminieki!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu