Pēc vēsturiskās Latvijas hokeja izlases uzvaras saviļņojums bija vienkārši neticams. Nedaudz sabojāju sev garastāvokli, noskatoties “Kas notiek Latvijā?” raidījumu, kurā nācās klausīties Šlesera paustos murgus, bet šo sajūtu ātri vien noskaloju, vēlreiz noskatoties spēles pagarinājuma atkārtojumu.

Sagaidīju pusnakti, kad izrādījās, ka Saeima nākamajā dienā izsludinājusi valsts svētkus un brīvdienu. Atstāju aizmigušajai sievai un meitai zīmītes, ka no rīta var droši gulēt ilgāk, jo uz darbu un skolu nav jāiet, bet kādu brīdi vēlāk arī pats aizgāju gulēt, joprojām patīkami saviļņots un laimīgs.

Ēdot vēlas brokastis, uzslēdzu tiešraidi ar hokejistus mājās vedošās lidmašīnas goda apli ap Brīvības pieminekli un viņu sagaidīšanu lidostā. Latvijas Televīzijas tiešraide salūza gluži kā internets mobilajos telefonos, jo acīmredzot hokejistus sagaidīt bija ieradies iespaidīgs daudzums atbalstītāju.

Aģentūra LETA ziņoja: “Cilvēku plūsma ir paralizējusi Brīvības laukuma apkārtnes ielas, jau sākot no Centrālās stacijas, Vērmanes dārza un citos virzienos. Arī sabiedriskais transports ir cilvēku pilns. Pie pieminekļa vietas vairs nav, tāpēc cilvēki sēž gar kanālu un citur.” Toties tiešraidi varēja klausīties Latvijas Radio. Joprojām fantastika!

Bet tad kārtējo reizi ielūkojos sociālajos tīklos un uzzināju, ka patiesībā mums šie svētki ir nozagti un sabojāti. Izrādās, ka visiem šī diena ir neatgriezeniski sačakarēta, tautsaimniecībā iecirsts neaizpildāms robs un Saeimai principā jāatkāpjas. Jo mēs esam latvieši un mums nevajag nekādas brīvdienas!

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X