Latvijas valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ir pirmais Latvijas politiķis, kurš "iznāca no skapja". Liktenīgā diena bija 2014. gada 6. novembrī, kad partijas "Vienotība" biedrs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "Twitter" publiski paziņoja, ka ir gejs. Patiesībā, lai cik dīvaini tas šķistu, šobrīd viņš ir vienīgais valsts prezidents vēsturē ar netradicionālu orientāciju.  Aplūkosim, kuri vēl valsts vadītāji un karaļi vēsturē un mūsdienās bijuši homoseksuāli orientēti. 

Atceramies, ne tik tālā pagātnē homoseksuālisms tika ne tikai noraidīts, bet arī uzskatīts par garīgu slimību un pat noziegumu, par ko pienācās kriminālatbildība. Tāpēc lielākā daļa viendzimuma pāru izvēlējās savas attiecības paturēt noslēpumā, tās atklājot tikai pēdējos gados. Tomēr laiki ir mainījušies un mūsu gadsimtā šāda pieredze vairs nav nekas "eksotisks".

Atskatīsimies vēsturē...

Prūsijas karalis Frederiks Lielais

Frederiks Lielais (Frederick the Great) bija Prūsijas karalis no 1740. līdz 1786. gadam. Lai gan karalis bija oficiāli precējies ar Elizabeti Kristīni no Brunsvikas-Volfenbiteles-Bevernas, lielākā daļa vēsturnieku uzskata viņu par homoseksuālu. Lai gan viņš tā arī dzīves laikā "neiznāca no skapja", savu kaisli uz vīriešiem neslēpa un pat rakstīja homoerotisku dzeju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X