2007. gada 20. augustā 12 gadus veca meitene Britu Kolumbijas Džedijas salā pamanīja zili baltu 46. izmēra vīriešu kroseni. Kad viņa ielūkojās tajā, viņa atrada zeķi, bet zeķē – pēdu. Sešas dienas vēlāk netālu esošajā Gabriela salā kāds pārītis atrada melni baltu 46. izmēra “Reebok” kroseni. Arī tajā iekšā bija daļēji sadalījusies cilvēka pēda. Nākamajā gadā tuvējās Kanādas pludmalēs tika atrasti vēl pieci apavi ar pēdu tajos. Beigu beigās kopš 2007. gada Vankūveras salas apkaimē atradās vairāk nekā 20 apavi, kuros bija cilvēka pēda. Vai šī mistērija ir atrisināta?

Pludmales, kas ieskauj Klusajam okeānam piederīgo Sališu jūru starp Kanādas rietumiem un Vašingtonas štatu, ir īsts dabas brīnums. Atpūtnieki tur var atrast gliemežvākus, stiklam līdzīgus krāsainus oļus un citas dabas veltes. Tomēr 2007. gadā pludmaļu viesi sāka uzdurties kaut kam daudz neparastākam un baisākam – cilvēku pēdām. Kā tā saucamās Sališu jūras pēdas tur nonāca?

Gadiem ilgi cilvēki vērpa intrigas, izvirzīja baisākās teorijas par šo daļēji sadalījušos cilvēku pēdu izcelsmi. Vieni sprieda par to, ka vainīgs kāds jucis sērijveida slepkava, citi apgalvoja, ka tās ir cilvēku tirdzniecības sekas. Izmeklētāji pēc pēdām centās identificēt upurus un noskaidrot, kā pēdas nonākušas pludmalēs. Skaidrība nenāca ilgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X